13:00

NK Croatia

Referat: AIF Barrikaden - NK Croatia

Startelvan: Raffa - Micke N, Visvari, Martin, Claesson - Sandell - Mario, Alex, Edvard, Oliver - Peter

Avbytare var Sosa som kom in efter en knapp halvtimme som innermittfältare men som mot slutet också spelade på vänsterkanten, Kelmend som spelade 45 min - först som vänstermittfältare och därefter som anfallare, Park som kom in efter en timme och spelade resten av matchen som innermittfältare, Linus som spelade 20 som anfallare och Palle Ö som spelade sista 17 som anfallare.

Matchen fick inte alls den öppning som oftast annars under den här säsongen. Croatia verkade lite nonchalanta i början vilket gjorde att vi skapade 2 frilägen redan under de 3 första minuterna. De missades dock men vi fortsatte skapa väldigt mycket halvchanser och någon riktigt bra sådan. Vi dominerade också spelet i medvinden och fick stundtals till ett riktigt fint passningsspel. Vi flyttade också upp på ett helt annat sätt än på länge.

De hade 2 klara chanser i 1:a. I 11:e min sköt en fri kille tätt utanför och i 19:e min gjorde deras vassaste anfallsspelare 0-1 på ett snyggt volleyskott efter inlägg från högerkanten. De spelade ett allt bättre offensivt spel ju längre halvleken led.

Andra halvlek började trots motvinden med en klar dominans för oss, dock utan att vi skapade något. Istället avgörs matchen när Croatia plötsligt blixtrar till med 3 mål på 4 minuter, alla rätt snarlika. Efter inlägg fick de in bollen från nära håll. Vi gick nu ner oss lite och förföll till gamla synder att ingen riktigt verkade vilja ha bollen och att vi jobbade lite dåligt. Vi tappar naturligtvis dessutom självfötroendet när vi trots en helt jämn match plötsligt finner oss ligga under med 0-4.

I den 82:a min slår Mario ett inlägg från högerkanten som Palle Ö vaket släpper till Sosa som får till ett bra skott och gör vårt första spelmål på närmare 5 timmar - 1-4 alltså. Målskyttet avslutas sedan av Croatia som i den 88:e min således fastställer slutresultatet till 1-5.

Statistik: Hörnor 4-7, Skott på mål 3-7, Skott utanför 7-8